preskoči na sadržaj
Vijesti

XVIII. Theaterspiele

Već 18 godina Udruga za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske „Europski kulturni krug-EKULT“  uz Osnovnu školu Vidovec  te općinu Vidovec organizira  Dramske igre na njemačkom jeziku „Theaterspiele“.

XVIII. Dramske igre na njemačkom jeziku održale su se u vremenskom periodu od 2.6.-5.6.2022.

Lea Lesar Dolenc, učiteljica njemačkog jezika

detalji i fotografije nalaze se pod "opširnije"


To je projekt koji je u ovih 18 godina izrastao u međunarodnu manifestaciju uz jaku potporu i visoko pokroviteljstvo Veleposlanstva Republike Njemačke te Zaklade podnavskih Švaba iz Stuttgarta te potporu Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu pri Ambasadi Republike Njemačke, Grada Varaždina, Županije Varaždinske, općine Vidovec, te brojnih pokrovitelja.

Cilj Dramskih igara na njemačkom jeziku je promicanje njemačkog jezika na ovom području, razvoj suradnje između osnovnih i srednjih škola, te dječjih vrtića  i to ne samo na području Republike Hrvatske nego i na međunarodnoj razini.

Gostujuće grupe i gosti dolaze iz Njemačke, Mađarske, Rumunjske, Srbije, Bosne i Hercegovine i naravno Republike Hrvatske. Sudjelovalo  je više od 35 grupa sa preko 500 sudionika i to od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta.

Iz Hrvatske sudjeluju grupe iz Grada Zagreba, Zagrebačke ,Osječko – Baranjske, Brodsko- Posavske, Vukovarsko-Srijemske, Krapinsko-Zagorske , Međimurske i Varaždinske Županije te Grada Varaždina. 

Cjelokupna manifestacija odvijala se u tri dana, kroz koja je svakoj dramskoj skupini omogućeno da nastupi sa svojom predstavom na njemačkom jeziku u jedinstvenom prostoru Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu .

Tako su se tri dramske skupine naše škole, „Goldene Kinder“, „Schatz“ i „Videki“ predstavile sa svojim predstavama na XVIII. izdanju Festivala.

Osim mogućnost da se grupe predstave svojom predstavom u okviru Dramskih igara organizirane su i radionice od strane Goethe Instituta i Zaklade podunavskih Švaba iz Stuttgarta za učenike, sudionike Festivala dok je za učitelje i nastavnike  njemačkog jezika bilo organizirano stručno usavršavanje uz  potporu AZZO-a  te Hrvatskog društva učitelja i profesora njemačkog jezika  na temu „Vom Wort zum  WortScahtz „.    

Više fotografija: https://www.facebook.com/ekult.kulturkreis/

Lea Lesar Dolenc, učiteljica njemačkog jezikaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK   datum: 8. 6. 2022.

Kurikul 2021./2022.

Jelovnik


Priloženi dokumenti:
jelovnik lipanj 2022.pdf


Popis udžbenika

Ovdje možete preuzeti popis udžbenika za 2021./2022. godinu.

NOVO!


Užina za sve IV

Užina za sve III

Užina za sve II

Užina za sve I

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta1.pdf


"Ja mogu"

"Mi možemo"

Priloženi dokumenti:
plaktaMM.jpg


Program Erasmus+

           

     


e-Dnevnik

 

 

 

 


Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Čitajte online

      

    

preskoči na navigaciju