preskoči na sadržaj
Vijesti

ERASMUS + : „Bildungssysteme in Europa“ –„Obrazovni sistemi u Europi“ - Bugarska

                             

Od 11. do 17. lipnja 2022., American College of Sofia, iz Bugarske, bio je domaćinu okviru Erasmus projekta „Obrazovni sistemi u Europi" Europaschule Gladenbach iz Njemačke (voditelj projekta), GTEMS Anton-Sattler-Gasse iz Beča, Austrija, Experimentalgymnasium Macedonia, Solun, Grčka, Osnovna škola Vidovec iz Hrvatske i Ozel Antalya Bahcesehir Anadolu Lisesi, Antalya, Turska. Ugostili su ukupno 15 nastavnika i 30-ak učenika iz ovih zemalja.

U projektu je sudjelovalo 5 učenika naše škole, Leon Košić, Marta Presečki, Sabina Rogina, Dorotea Kliček i Vanja Buhin, iz 7.a i 7.c razreda pod vodstvom mentorica, učiteljica njemačkog Petre Fadige i Lee Lesar-Dolenc.

 

detalje pročitajte pod "opširnije", a fotografije se nalaze u fotogaleriji

 

Lea Lesar-Dolenc i Petra Fadiga, učiteljice njemačkog jezika

 


Projektni tjedan započeo je 11. lipnja letom za Sofiju. U nedjelju 12. lipnja išli  smo na cjelodnevni izlet te smo posjetili Rila samostan i jezero Iskar. Naučili smo puno o svakodnevnom životu i vjeri u Bugarskoj. Na jezeru Iskar uživali smo u bugarskim prirodnim ljepotama.

 Ponedjeljak, 13.6., proveli smo u školi domaćina gdje su učenici predstavili ulazak u profesionalni život u pojedinim partnerskim zemljama. Nakon ručka posjetili smo Boyana crkvu. Riječ je o srednjovjekovnoj crkvi koja je 1979. godine uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

 Utorak, 14. lipnja posjetili smo grad Hysaria. U gradu postoji preko 30 termalnih izvora koji se koriste još od rimskih vremena. Nakon ručka posjetili smo grad Plovdiv. Plovdiv je jedan od najstarijih gradova u Europi.

Srijedu, 15. lipnja proveli smo na American College of Sofia. U obilasku škole sudjelovali su i učenici i nastavnici. Podijeljeni smo u grupe, a voditelji grupa bili su učenici koji su prezentirali širok spektar tema i školskih aktivnosti koje se odvijaju u školi.

Nakon zajedničkog fotografiranja i zajedničkog ručka, sudjelovali smo u raznim zanimljivim radionicama.

U četvrtak ujutro, 16. lipnja, posjetili smo Sveučilište kemijske tehnologije i metalurgije u Sofiji. Dan je završio oproštajnom večerom.

 U petak, 17. lipnja, otišli smo kući nakon produktivnog projektnog tjedna.

Tjedan je bio bogat raznim aktivnostima kroz koje smo upoznali obrazovne sisteme u svakoj od zemalja partnera u prekrasnom gradu Sofiji.

Ovim posjetom uspješno smo završili naš projekt "Obrazovni sistemi u Europi". Kroz naše dvogodišnje aktivnosti naučili smo puno o obrazovanju i započinjanju profesionalne karijere u svakoj od 6 zemalja partnera.

 

Lea Lesar-Dolenc i Petra Fadiga, učiteljice njemačkog jezikaPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivanka LAJTMAN LEŠNJAK   datum: 21. 6. 2022.

Kurikul 2021./2022.

Jelovnik


Priloženi dokumenti:
jelovnik lipanj 2022.pdf


Popis udžbenika

Ovdje možete preuzeti popis udžbenika za 2021./2022. godinu.

NOVO!


Užina za sve IV

Užina za sve III

Užina za sve II

Užina za sve I

Priloženi dokumenti:
Sazetak projekta1.pdf


"Ja mogu"

"Mi možemo"

Priloženi dokumenti:
plaktaMM.jpg


Program Erasmus+

           

     


e-Dnevnik

 

 

 

 


Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Čitajte online

      

    

preskoči na navigaciju